Bakgrund: Född och uppvuxen i Stockholm. Efter att ha sett lite mer av världen, läst portugisiska i Lissabon, jobbat i London och bott i Buenos Aires, återvände jag hem. Här läste jag ett år socialantropologi på Stockholms universitet, innan jag bestämde mig för att bli journalist.

Intressen:
Jag går igång på historia, och är särskilt intresserad av vittnesmål från gamla militärdiktaturer.  Ett annat stort intresse är språk, och hittills i livet har jag lärt mig svenska, engelska, spanska, portugisiska och franska. Nästa språk blir finska, för att bejaka min halvfinskhet. Min fritid ska också räcka till för mina vänner, tango, att spela musik med mitt band, läsning, film- och tv-tittande, uteliv samt vardagliga bestyr. Vad som prioriteras varierar beroende på humör, självdisciplin och årstid.

Som journalist: Lever jag efter devisen att i princip allt är intressant. Verkar ett ämne inte spännande beror det på att jag vet för lite om det. Jag försöker att vara öppen även för de historier där jag inte vet riktigt vad jag kommer att hitta. Men jag vet att alla har något att berätta – om någon lyssnar.

anna@kontigopress.se
073-694 99 51

Comments are closed.