Bakgrund: Uppvuxen i Nynäshamn. Ville bli journalist redan som tolvåring. Journalist eller fastighetsmäklare. Drömmen om att kränga vackra hus glömdes snabbt bort, men journalistambitionerna har följt med. Innan jag verkligen vågade satsa blev det bland annat studier i statsvetenskap och historia vid Stockholms universitet, engelska i England och spanska i Guatemala. Under mina år på universitetet intresserade jag mig lite extra för frågor som minoritetsrättigheter, hållbar utveckling och jämställdhet. Det är frågor som jag fortfarande brinner för, men efter år av teoretiserande kände jag att jag ville göra något kreativt och utåtriktat av mitt engagemang. Jag valde att få utlopp för mitt rädda-världen-komplex genom journalistiken.

Intressen: Upplevelser som breddar mina horisonter. De kommer till mig genom resor, god mat, möten med nya människor, böcker, film och tv. Och genom jobbet förstås.

Som journalist:
Känner jag att min tendens att snöa in på saker tjänar mig väl. Jag är noggrann och ser till att vara påläst om det jag skriver. Mina största drivkrafter är nyfikenhet och viljan att få andra att förstå hur något som verkar ointressant i själva verket är jättespännande.

emelie@kontigopress.se
070-529 38 45

Comments are closed.